A Petőfi Sándor Általános Iskola, a Kálvin Téri Általános Iskola, valamint a kollégium épületeinek társasházzá nyilvánításáról döntött a város képviselő-testülete legutóbbi soros ülésén.
Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete azért kérelmezte ezt az önkormányzattól, mert az annak működtetésében lévő oktatási intézmények épületeinek helyrajzi száma magába foglalja az étkeztetési feladatokat ellátását szolgáló épületeket is.

Ezáltal nem lehet pontosan elkülöníteni az ingatlanokra vonatkozó adatokat, például az energiafelhasználást. A külön helyrajzi szám lehetővé tenné az energiaköltségek tételes elkülönítését is – indokolták. Egy pályázatnak köszönhetően elkülönített energetikai rendszere lesz a konyhának és az oktatási épületnek a Petőfiben, így annak érdekében is meg kellett hozni a pozitív döntést a képviselőknek, hogy külön-külön szerelhessék fel a gáz- és mérőórákat.

A civil szervezetek, alapítványok idei önkormányzati támogatás kérelmét is elbírálták, és összesen 230 ezer forintot ítéltek oda egyebek között rendezvényekre.