A kávézásnak a koffeinlöket és a kellemes íz mellett más előnyei is vannak - egy csésze fekete az egészségi állapotunkra is pozitív hatással lehet.


Testünknek több módon is hasznos lehet a kávézás - három ezek közül is kiemelkedik.

Zsírt égethetünk vele

A koffein serkenti a termogenezist, azaz a test hőtermelését, ami az egyik módja annak, hogy a testünk energiává alakítsa a bevitt táplálékot. Már egy csésze kávé is képes megnövelni a napi kalóriafelhasználást.

Csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát

Az American Journal of Clinical Nutrition című lapban megjelent tanulmány szerint napi öt csésze kávé fogyasztása a rendszeres fogyasztóknál 15 százalékkal csökkentette a végbélrák kialakulásának veszélyét. Fontos megjegyezni, hogy az, ha valaki sokat kávézik, nem garantálja azt, hogy nem lesz rákos, de a megelőzésben mindenképp segít.

Védi a májat

A Minnesota Egyetem kutatása szerint a nagy mennyiségű koffeinfogyasztás csökkentette a májsejti karcinóma kialakulásának esélyét, ami a májrák egyik leggyakoribb formája, így a megelőzésnek ennek a betegségnél is hatékony eszköze lehet.