Mint tudjuk, két napja, június 19-én volt az apák napja. Egyre többen vannak már Magyarországon, akik meg  is ünneplik, ugyanúgy, mint az anyák napját, de vannak, akik még nem tartják igazi ünnepnek.
Te megünnepelted az apák napját június 19-én! A brit királyi család nemcsak, hogy megünnepelte, de Vilmos herceg olyan apák napi nyílt levelet címzett az édesapáknak, amire sokáig emlékezni fogunk!

"Immár harmadik éve ünneplem az apák napját, apaként. Számomra ez nemcsak arról szól, hogy milyen szerencsés vagyok a családommal, hanem arról is, mennyi mindent megtanultam az apaságról.

Itt az ideje beszélnem arról a felelősségről, amit nemcsak a gyermekeim fizikai egészségének a megőrzése jelent, a mentális egészségüknek legalább olyan fontosnak kell lennie."

A herceg aki hozzáfűzte: serdülőként rengeteg problémával kell megküzdeni: függőségekkel, öngyilkosság körüli gondolatokkal. Vilmos szerint, bár minden helyzet egyedi, sokat segít, ha a családban nyíltan tudnak beszélni a problémákról.

Nagyon elszomorít, hogy sok szülő még mindig szégyelli, ha gyermekének mentális gondjai vannak."

Vilmos herceg azért éppen ezen a napon beszélt a problémáról, mert az apák kevesebb, mint egyharmada tartja csupán kiemelt fontosságúnak gyermekük érzelmi szükségleteit. 

Azt szokták mondani, hogy az apák a saját problémáikról is nehezen beszélnek, ezért nem csoda, ha nem tudnak erről a gyerekeikkel beszélni.Nincs választásunk.

Hiszem, hogy a gyermekek mentális egészsége legalább olyan fontos, mint a fizikai!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!