Nagy-Britannia kilépése az unióból hatással lesz Magyarországra is, ám ez még nem a „holnap” kérdése - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Varga Mihály sajtótájékoztatója a jövő évi költségvetésről Varga Mihály egy korábbi sajtótájékoztatón - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Varga Mihály Világgazdaságnak adott interjújában kifejtette: Nagy-Britannia kilépése az unióból valószínűleg befolyással lesz a magyar költségvetésre is, ám ennek a hatását még nem most fogjuk megérezni. Mindez azt jelenti, hogy nem kell változtatni sem az idei, sem pedig a jövő évi költségvetésen.

A nemzetgazdasági miniszter hazánk unióból való kilépését is cáfolta, mint mondta: „Nincs ilyen szándék, nincs ilyen terv, nincs ilyen forgatókönyv, ötlet, vagy elképzelés.”

Varga szerint a tárca ehelyett inkább arra fókuszál, hogy „miként lehet a Nagy-Britanniát elhagyó társaságok számára vonzó befektetési országgá tenni Magyarországot”.

Utóbbihoz különböző kedvezményeket szeretnének felkínálni az áttelepülni kívánó cégeknek, a részleteken pedig folyamatosan dolgoznak.