NINCS MAGYAR EMBER E FÖLDÖN, AKI A TEGNAPI BELGA CSAPAT ELLENI 4-0-S VÉGEREDMÉNYT NE A MAGYAR CSAPAT „GYŐZELMEKÉNT” ÉRTÉKELNÉ. UGYAN A FRANCIAORSZÁGI EB SZEREPLÉSÜNKET A VERESÉGGEL BEFEJEZTÜK, DE EMELT FŐVEL TÁVOZTUNK A PÁLYÁRÓL. A VÁLOGATOTT A SZAKEMBEREK SZERINT IS RAGYOGÓAN JÁTSZOTTAK A MIEINK, A SPORT SZERELMESEI, DE MÉG A LAIKUSOK IS MEGKÖSZÖNTÉK A FIÚKNAK, HOGY KIS HAZÁNKAT VÉGÉRVÉNYESEN FELHELYEZTÉK A VILÁG FUTBALLTÉRKÉPÉRE, JÁTÉKUKKAL PEDIG OLYAN SPORTÉLMÉNYT – AJÁNDÉKOT – ADTAK A SZÁMUNKRA, AMIRŐL KORÁBBAN CSAK ÁLMODNI MERTÜNK, VAGY MÉG AZT SEM. ÚJRA HITET ADTAK A MAGYAR NEMZETNEK ÉS EGY OLYAN ÖSSZETARTÁS KOVÁCSOLÓDOTT, AMELYNEK ÉKES BIZONYÍTÉKA, HOGY A SZURKOLÓK ÚGY ÁRASZTOTTÁK EL BUDAPEST UTCÁIT, MINTHA CSAK GYŐZTÜNK VOLNA.
Talán mégis akad egyvalaki ezen a planétán. Róla mostanában több ízben írtunk, miután előszeretettel veszi szájára a magyart, a magyar népet, a magyar válogatottat… és még sorolhatnám.

(dr.) Dániel Péter elméjét a vasárnapi belgáktól elszenvedett négygólos vereség után a következő gondolatok hagyták el:

A magyar fociválogatott simán kiesett az első komoly tétmeccsén ezen az EB-n… is. Annak ellenére, hogy az Orbán-kormány minden évben többet költött erre az egy sportra, mint a teljes magyar egészségügyre. Nem segített a magyar focistákon ez a temérdek, teljesen feleslegesen elköltött pénz és persze az antiszemita, homofób magyar szurkolók szégyenletes őrjöngése, neonáci karlendítései sem… A magyar csapat indulhat szépen hazafelé és focizhatnak majd tovább azokban a jórészt üresen tátongó luxus stadionokban, amelyek mára már az orbáni diktatúra groteszk jelképei lettek. Orbánék ezekből a felesleges stadionokból csak a jövő évben még 32 darabot építenek majd Magyarországon, az EU egyik legszegényebb országában, ahol már magyar állampolgárok tömegei nyomorognak és gyermekek százezrei éheznek… Dióhéjban ennyit a szánalmas magyar focihisztériáról.

NEM CSAK A PESTISRÁCOK.HU-T ÉS OLVASÓIT HÁBORÍTOTTA FEL DÁNIEL PÉTER MOCSKOLÓDÁSA. PAJOR TAMÁS EGY HETE – AHOGY ARRÓL A PESTISRÁCOK.HU BESZÁMOLT – NYÍLT LEVELET ÍRT, AMELYBEN AZT KÉRTE A MAGYARORSZÁGI ZSIDÓSÁGTÓL ÉS MINDEN JÓAKARATÚ EMBERTŐL, HOGY A LEGHATÁROZOTTABBAN HATÁROLÓDJON EL DÁNIEL PÉTER ÜGYVÉDTŐL, AKI  A MAGYAR VÁLOGATOTTAT A MAGYAR SZURKOLÓKAT ÉS VÉGSŐ SORON AZ EGÉSZ NEMZETET GYALÁZÓ NYILATKOZATOKAT TETT.

Az énekes dalszerző a következőket fogalmazta meg a Dániel Péter a magyar nemzetet a magyar válogatottat és a magyar szurkolókat becsmérlő “működésével” kapcsolatban:

Én a magam részéről magyar-zsidóként, vagy ha tetszik zsidó-magyarként leghatározottabban elhatárolódom ettől a visszataszító hangvételű, rosszindulatú megnyilvánulástól. Végre történik ebben az országban valami olyan, aminek pártállástól, világnézettől, származástól és vallási hovatartozástól függetlenül mindenki tud örülni. Patologikus jelenségnek tartom, amikor valaki ilyen események kapcsán is gyűlölködni kezd.