A világ egyik legismertebb tudósa, Stephen Hawking szerint két dolog miatt halhat ki elsősorban az emberiség. Az egyik ilyen a légszennyezés, a másik pedig az emberi hülyeség.
Hat éve már elmondtam, a légszennyezettség és a túlnépesedés veszélyezteti leginkább a mai civilizációt. Ehhez képest mi történik? A légszennyezettség csak rosszabb lett, és egy milliárddal többen lettünk”– bosszankodott a világhírű elméleti-fizikus.

Ha ezen az úton maradunk 2100-ra már 11 milliárd ember lesz a földön. A légszennyezettség nyolc százalékkal nőtt az elmúlt öt évben. A városi lakosság 80 százaléka légszennyezett levegőt szív be naponta. Ugyanúgy folyamatosan növekszik a levegőbe kerülő szén-dioxid mennyisége is” – elmélkedett a tudós a Larry King Showban.

Hawking a napokban a Stramus-konferencia vendége volt, ahol azokról az ambiciózus terveiről beszélt, melyek segítségével sugárzási minták alapján tervezi feltérképezni az egész univerzumot. A kozmológusok abban reménykednek, hogy az eredmények segítenek a sötét energia természetének megértésében.

A sötét energia az az erő, amely a gravitáció ellenében tágulásra kényszeríti a világegyetemet.

Stephen Hawking és Larry King, a neves amerikai televíziós újságíró műsorában a mesterséges intelligenciáról beszélgetett. Az asztrofizikus szerint úgy tűnik, a kormányok belevetik magukat egy mesterséges intelligencián alapuló fegyverkezési versenybe, pedig “a mesterséges intelligenciát, ha elfajzik, nehéz megállítani”. A tudós hangsúlyozta: “Biztosítanunk kell, hogy a mesterséges intelligenciát etikusan tervezik meg és biztonsági intézkedéseket is alkalmaznak” vele kapcsolatban.

Forrás: 888.hu/atv.hu