Fokozzák a biztonsági ellenőrzést a Liszt Ferenc repülőtéren az isztambuli merénylet miatt – jelentette be Bakondi György, a kormányfő belbiztonsági főtanácsadója kedden.
– Rövid időn belül már a második, repülőteret érintő, súlyos áldozatokkal járó, öngyilkos merénylők által végrehajtott támadás történt, ezért a biztonságért felelős európai szolgálatok között intenzív egyeztetés és információcsere zajlik – mondta el Bakondi. Szerinte nyilvánvaló, hogy a tömeges illegális migrációt mindenképpen meg kell szüntetni, és ennek érdekében az Európai Bizottságnak is változtatnia kell az eddigi politikáján.

Több szigorító intézkedést vezettek be a brüsszeli terrortámadást követően, és most is számos fontos rendvédelmi, titkosszolgálati lépést tettek a magyar hatóságok a repülőtér biztonságának garantálására – fűzte hozzá a főtanácsadó. Szólt arról is, hogy a magyar kormány döntése értelmében soron kívüli biztonsági protokoll-ellenőrzést hajtanak végre a repülőtéren az erre hivatott szervek.

A főtanácsadó a Liszt Ferenc repülőtér biztonságával kapcsolatban elmondta: az EU 2013-ban tartott itt biztonsági ellenőrzést, és akkor kiemelkedő minősítést kapott a reptér.