Hozzávalók 4 személyre:
• 30 dkg trappista sajt
• 15 dkg sonka vagy főtt füstölt tarja
• 4 db tojás
• 1 evőkanál mustár
• 1 evőkanál ecetes torma
• só
• őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük. A sonkát ledaráljuk. A tojásokat lereszeljük vagy villával összetörjük, elkeverjük a mustárral. Ízesítjük sóval, borssal. A darált sonkát elkeverjük a tormával. A sajtot mikróban /vagy forró vízben/ megolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a sonkás majd a tojásos krémmel. Felgöngyöljük, szorosan alufóliába csavarjuk és a hűtőbe tesszük 1-2 órára szeletelés előtt. Ezt a receptet még húsvétkor csináltam meg a maradék sonka és főtt tojás elhasználására.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: Józsi konyhája
0 Megjegyzések