Feleslegesen gyűjtötte össze a Jobbik az úgynevezett Rogán–Portik parlamenti vizsgálóbizottság felállításához szükséges aláírásokat, abból valószínűleg semmi nem lesz. A Magyar Idők kérdésére Halász János képtelenségnek nevezte a jobbikos vizsgálóbizottság felvetését Portik Tamás vallomása kapcsán.
A Fidesz-frakció szóvivője szerint a bűnözőket támogatja az, aki vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi annak a Portiknak a vallomása alapján, aki a szocialista kormányok idején a titkosszolgálatoknak arra tett ígéretet, hogy fideszes politikusokra terhelő adatokat kreál.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy összegyűjtötték a szignókat. A politikus úgy fogalmazott: „szinte maffiavádak” hangzottak el Portik Tamás volt Energol-vezető bírósági vallomásában, amelyben arról beszélt, hogy a kormány egyik minisztere „kétes elemekkel összefogva”, nyomott áron értékesítette a közvagyont.

Rogán Antal szerdán hamis tanúzás, illetve hamis vád gyanújával feljelentést tett Portik ellen, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének álláspontja szerint tanúvallomásában valótlan állításokat fogalmazott meg a politikusnak az Együtt társelnökével, Juhász Péterrel szemben folyamatban lévő személyiségi jogi perében. Erről tájékoztatta a Magyar Időket Kovátsits László, a fideszes politikus jogi képviselője.

Az ügyvéd ismertetése szerint a feljelentésben arra hívták fel a nyomozó hatóságot, hogy amint annak jogi feltételei fennállnak – azaz legkésőbb a polgári peres eljárás lezárása után –, tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

VIA