Péntek éjszaka Brüsszel főképp muszlimok lakta negyedében, Molenbeekben ismeretlen tettesek két rendőrautót is felgyújtottak. Az egyik autót ugyanabban az utcában gyújtották fel, ahol korábban a párizsi terrortámadás egyetlen túlélőjét elfogták.
Salah Abdeslamot márciusban fogták el a rendőrök a Quatre-Vens utcában. A rendőrautót most azután gyújtották fel, hogy a két rendőr kiszállt belőle – írja az RT News.


A lángoló autóhoz ugyan hamar kiérkeztek a tűzoltók, de az rövid idő alatt szénné égett. Nem sokkal később pedig arról érkezett bejelentés, hogy a rendőrkapitányság szomszédságában is lángol egy rendőrautó – amely szintén hasonlóan súlyos károkat szenvedett. A vizsgálatok szerint nem kizárt, hogy Molotov-koktéllal gyújtották fel az autót.

Egy 18 éves fiút letartóztattak nem sokkal a gyújtogatások után. Később pedig egy apa hívta fel a mentőket a fiához, aki súlyosan megégette a kezét – a belga média szerint kapcsolat van a baleset és a gyújtogatás között.


A főképp bevándorló muszlimok lakta Molenbeeket az európai terrorizmus melegágyánakis tartják. A párizsi terrortámadás több merénylője is ebben a körzetben nőtt fel. Mind a párizsi, mind a brüsszeli terrortámadások után többször is razziázott itt a rendőrség.