Egy brit riporter olyan könnyedén surrant át minden biztonsági rendszeren, hogy kis híján neki kellett szólni, hogy jöjjenek érte a biztonságiak.
A The Sun brit bulvárlap egyik riportere gondolt egyet, és megpróbált pusztakézzel bejutni a marseille-i stadion egyik védett zónájába annak érdekében, hogy kipróbálja, tényleg fel vannak-e a készülve a franciák a terrorveszélyre.

A sajtómunkás egy stadionba behajtó járművet követett, így sikerült formaruha, személyazonosító vagy sajtó-akkreditácó nélkül is bejutnia a komplexumba. Ezután a közelben lévő munkásoktól megkérdezte, hogyan juthatna be a különlegesen védett zónába, ahol a későbbiekben több ezer szurkolónak biztosítanak majd helyet a mérkőzéseken. A munkások nemcsak készségesen válaszoltak, hanem egyikük még egy létrát is odanyújtott a riporternek, hogy könnyebben fel tudjon mászni a szektorba.
A beszámoló szerint mintegy húsz percet töltött el a stadion területén az odalátogató újságíró, ám a biztonsági kamerák és a rendőri jelenlét ellenére senkinek nem tűnt fel, hogy egy illetéktelen személy szabadon járkál fel-alá a nézőtér védett sorai között.

A teszt lényegében bebizonyította, hogy bárki szabadon besétálhat ezekbe az elméletben védett komplexumokba, és gond nélkül elhelyezhet egy időzítésre alkalmas robbanóeszközt. Hivatalos választ egyelőre nem adtak a francia hatóságok az esettel kapcsolatban.

Forrás: 888.hu