Tizennyolc éve Spanyolországban él, háromszoros testépítő bajnok, a madridi egyetemen is tanít az a magyar szurkoló, akit nyugati lapok “magyar náciként” aposztrofáltak. Most jól beperli a hírt átvevő lapokat.
Se nem náci, se nem homofób az a fiatalember, akinek a képét az angol és a francia sajtó a magyar huligánokról szóló beszámolóikban illusztrációként használták. A sportmindig.hu megtudta, hogy a szóban forgó magyar szurkolót Bana Attilának hívják. Egykor Újpest szurkoló volt, de már 18 éve elköltötött Magyarországról, és Spanyolországban épített fel karriert.

Háromszoros spanyol testépítő bajnok lett, néhány éve egy madridi egyetemen tanítja az egészséges életmódot, ezen kívül pedig személyi edzőként is dolgozik. Egy kisgyermek  édesapja. Mint közölte, a náci eszmék pont olyan messze vannak tőle, mint kedvenc csapata, az Újpest FC. Elmondta, hogy huszonötezer kint tartózkodó magyar közt nyilván vannak szélsőségesek is, de elenyésző számban, és hogy szerinte az angol szurkolókról akarják elterelni a figyelmet a magyar, az albán vagy a lengyel szurkolókról szóló beszámolókkal.

Bana Attila jogászaival egyeztetve arra készül, hogy beperli az őt oktalanul rossz színben feltüntető sajtóorgánumokat.

forrás: hvg.hu