Doktor Dániel Péter ügyvéd nem nagy barátja a magyar focinak. Mivel kifogástalan demokrata úriemberről van szó, eszünkbe sem jut a feltételezés, hogy a magyarokat gyűlöli oly veszettül, ahogy az a Facebook-oldaláról lerí. Így hát egyetlen lehetőség marad: Doktor Dániel Péter magát a focit gyűlöli, és csak ennek következtében gyűlöl mindenkit, aki viszont szereti ezt a csodás sportágat. Doktor Dániel Péter pedig magyarországi emberek tucatjainak az állatorvosi lova: azoké, akik határtalan gyűlöletet éreznek a focisikereink és a focisikereinket ünneplő magyarok láttán.
Valahol érthető a hazájául Izraelt választó, szelfikirály ügyvéddoktor frusztrációja. Az izraeli válogatott az 50-60-as években az Ázsia Kupa állandó esélyese volt (1 arany, 2 ezüst, 1 bronz), és az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) selejtezőiből vívta ki az ez ideig egyetlen, 1970-es világbajnoki szereplését, ám amióta kizárták az AFC-ből, nem sok babér terem neki. A kizárás után az izraeli válogatott nehezen lelte meg az otthonát, hiszen az 1982-es vb-selejtezőknek az európai, az 1986-os és 1990-es selejtezőknek pedig az óceániai térségben futott neki sikertelenül, míg 1991-től az UEFA fogadta be végleg. Azóta huzamosan az európai térségből képtelen kijutni bármilyen tornára.
Márciusban még nem volt különösebb baja a foci Eb-vel (kép: facebook.com/dr. Dániel Péter)

Doktor Dániel Péter eddig viszonylagos nyugalommal szemlélhette ezt az izraeli vesszőfutást, hiszen szeretett új hazájának labdarúgása ugyanannyi jelen idejű nemzetközi sikert tudott felmutatni, mint kevésbé szeretett korábbi hazájának labdarúgása. De 2015. november 12-én és 15-én nagyot kezdett fordulni a világ az ügyvéddel, majd a fordulat 2016. június 14-én, este 19 óra 50 perc körül nagy robajjal beteljesült. A magyar foci kitört a kudarcsorozat okozta nemzetközi elszigeteltségből, sorban szállította a bravúrokat, amelyek egy óriási lépést jelentő Európa-bajnoki szereplésbe torkollottak. Izrael eközben lemaradt a 2016-os Európa-bajnokságról is, alanyunk pedig irigyen szemlélhette a boldogságtól majd’ kicsattanó magyar szurkolók tízezreinek büszke és hangos örömünnepét.

AZ IRIGYSÉG VAD GYŰLÖLETET SZÜLT. JÓL MEGFIGYELHETŐ A GYÁSZFOLYAMAT SZAKASZAINAK LEVONULÁSA DOKTOR DÁNIEL PÉTER ÜGYVÉDEN.

Elsőként következett a tagadás, amikor teljesen elveszítette a kapcsolatot a valósággal, másoknak és önmagának bizonygatva azt, ami már elmúlt: „falábú magyar focisták”, „szar magyar foci”. Nem érdeklik a gólok, a győzelmek, ehelyett úgy tesz, mintha az életében fontos lélektani szerepet betöltő „szar magyar foci” még mindig vele lenne, és sokszor valóban ezt is hallucinálja. Úgy pátyolgatja az emlékét, mint Norman Bates az anyjáét.

A második gyászszakasz a harag és düh. Amikor a gyászoló ügyvéd tudatáig már el-eljut, hogy a helyzet megváltozott, és elvesztette azt, ami számára különlegesen fontos volt, ezért elkezdi kérlelhetetlenül gyűlölni az élőket. Csapkod, dühöng, bundát emleget, reménytelen kísérleteket tesz arra, hogy az ő életüket is a sajátjához hasonlóan megkeserítse. Felismervén, hogy a magyar csapat tényleg kijutott az Európa-bajnokságra, és minden bizonnyal tényleg tovább fog jutni a csoportjából, már a szurkolók náciságára hivatkozva szeretné kizáratni onnan. Egy baráti hozzászólásban már az is felmerült, hogy a szerdán valószínűleg megint az utcákon „a járókelőket rémisztgető” magyar szurkolókat az izraeli hadseregnek kéne megfékeznie Budapesten. Milyen kár, hogy a szovjet hadsereg már nem jöhet szóba, pedig az is remekül értett az ilyesmihez.
DP izraeli hadsereg

Ezután kell majd következnie az alkudozás szakaszának. Kíváncsian várjuk, hogy milyen apró „engedményeket” lesz hajlandó megtenni Doktor Dániel Péter ügyvéd, amikor nem marad más választása, mint együtt élni azzal a tudattal, hogy a magyar foci nem pofozógép és nem köpőcsésze többé, hanem egy bárki számára kényelmetlen ellenfél.

Végül jön majd a tudatos emlékezés szakasza, amikor kényszerűségből megbékél a helyzettel, és amíg az ünneplő, piros mezes tömeg a Nagykörúton énekli, hogy Az éjjel soha nem érhet véget, addig ő tel-avivi otthonába húzódva nézegeti Youtube-on az irapuatói 0:6-ot, a Csank János-féle 1:7-et és az Egervári-féle 8:1-et.

Doktor Dániel Péter ügyvéd gyászmunkáját szeretnénk most segíteni egy komoly vigasszal. Hétvégén, Budapesten a Hila Levy, Adi Asulin izraeli kettős nyerte a női páros bridzs Európa-bajnokságot. Izraelnek is van hát kiemelkedő csapatsport-eredménye. Ők a királyok bridzsben, Magyarországnak és a világ többi részének pedig jobb híján marad a foci.

forrás: pestisracok.hu