A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában tegnap Portugália gól nélküli döntetlent játszott Ausztriával. A mérkőzésen hiába döntötte meg a válogatottsági rekordot Cristiano Ronaldo, aki élete egyik legpechesebb meccsét játszotta. Ezek ellenére a találkozó után hagyta a pályára berohanó szurkolónak, hogy szelfit készítsen vele.
Szombat este lezárult a 2016-os Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója. Az F-csoportban Izland és Magyarország 1-1-es döntetlent játszott egymással, míg a Portugália-Ausztria meccsen nem született gól.

A mérkőzésen Cristiano Ronaldo 128. alkalommal húzhatta magára a portugál válogatott mezét, ezzel megelőzte Figót az örökranglistán. Az egész meccset végigtámadta Portugália, Ronaldo többször is nagyon közel járt a gólhoz.

Volt, hogy távoli lövését, volt hogy közeli fejesét védte az osztrákok kapusa. Amikor már Almer is verve volt, akkor a kapufa hárított Ronaldo büntetőjénél. Egyszer Ronaldo a hálóba csúsztatta a labdát, de a találatot érvénytelenítették les miatt.

Ronaldo kihagyott büntetője:
A 0-0 után a Real Madrid sztárja rendkívül csalódott volt, de ezek ellenére egy szimpatikus tettet is bemutatott a lefújást követően. Egy szurkoló a végső sípszó berohant a pályára, hogy közös képet készítsen a focistával.
A rendbontót a biztonsági emberek el akarták vinni, de Ronaldo ezt nem hagyta, így teljesülhetett a rajongó álma.
Az F-csoportot Magyarország vezeti négy ponttal, Izlandnak és Portugália 2-2 pontja van, míg Ausztria 1 pontos. A harmadik fordulóban Magyarország-Portugália és Izland-Ausztria meccseket rendeznek június 22-én 18 órakor.