A holland lány Katarban nyaralt, amikor megerőszakolták. Szólt a rendőröknek, akik őt tartóztatták le.
A 22 éves lány a fővárosban, Dohában táncolt egy hotelben márciusban, amikor valamit az italába kevertek. Rosszul lett, a következő emléke pedig az, hogy egy ismeretlen lakásban ébred. Ekkor fedezte fel, hogy megerőszakolták.

A rendőrök viszont házasságon kívüli szex vádjával letartóztatták, amikor felkereste őket. Az alkoholfogyasztás miatt is megvádolhatják, pedig ebben a hotelben szabad volt alkoholt inni. A tárgyalása hétfőn lesz. A holland nagykövetség közleményében azt írta, a kezdetektől minden segítséget megadnak neki.

Katarban bűncselekménynek számít az alkoholfogyasztás vagy a nyilvános részegség, de bizonyos szállodák kivételt képeznek, illetve a külföldiek kaphatnak engedélyt alkoholvásárlásra.

A lány megerőszakolóját is fogva tartják, aki szerint a szex kölcsönös megegyezésen alapult.

2013-ban a szomszédos Egyesült Arab Emírségekben egy norvég nőt 16 hónap börtönre ítéltek hamis tanúzás, házasságon kívüli szex és alkoholfogyasztás miatt, miután ő is azzal kereste meg a rendőröket, hogy megerőszakolták. Később bocsánatot kértek tőle és hazaengedték Norvégiába – írja a BBC