A listán két tucat olyan angol is van, akik csatlakoztak az Iszlám Államhoz. Közülük 14-et már likvidáltak, mint például Dzsihád Johnt.
A szír elnök, Bassar-el Asszad a Telegraph szerint már át is adta a halállistát két brit konzervatív képviselőnek, David Davis-nek és Adam Holloway-nek, akik elmondták, hogy ezen a listán volt a 21 éves Reyaad Khan is, akit tavaly ölt meg egy amerikai drón. A halállistán volt még Mohammed Emwazi, vagyis Dzsihád John is, aki egy amerikai légicsapás ölt meg.

A listától 11-en vannak még életben. Közéjük tartozik Mrs. Terror is. A kenti kétgyerekes asszony már korábban felvette a muszlim vallást. Úgy tudni: ő lehet az első női öngyilkos merénylő az Iszlám Állam dzsihadistái közül.

Életben van még Grace Khadijah Dare is, akinek a 4 éves fia több kivégzéses videóban is szerepel. A nőt egyébként Dzsihádi Mennyasszonyként is nevezik. Férjét a RAF egyik drónja ölte meg tavaly.


Khan arcát egy sál takarta és egy kalasnyikovval volt felfegyverezve. Ő is több dzsihadista videóban szerepelt. A drónnak szinte ajándék célpont volt a férfi, akit a mobiltelefonja alapján mértek be. Khan miniszterelnök szeretett volna lenni, ezért is utazott 2013-ban Cardiffból Szíriába.