A francia CGT és CFDT szakszervezetek felháborodtak, miután maszkos bandák támadtak az irodáikra.
Az Általános Munkás Szakszervezet (CGT) Montreuil körzeti irodáját péntek éjjel támadták meg Párizsban ismeretlenek. Alessandro Vitagliano CGT hivatalnok közölte, hogy betörték az ablakokat és feltörték a főbejáratot.

Csak a biztonságiak állították meg a vandálokat, nehogy belépjenek az épületbe és több kárt csináljanak.

Közölte, hogy a támadás célja a „kibontakozó szociális mozgalom” elriasztása, mivel a francia munkások küzdenek a „Szocialista” Párt kormányának azon támadási ellen, amelyet az EU ír elő a kollektív szerződés joga ellen.

„A CGT elleni szóbeli zaklatások és inzultusok szintén ezt a mérges helyzetet segítenek fenntartani,” – közölte Vitagliano.

„Megismételjük, hogy csak tárgyalásokkal és szakszervezeti akciókkal lehetséges lehet hallatni a munkások és a dolgozók világának követeléseit,” – mondta. „Jobban mint bármikor, a mozgósítás lesz a teendőnk.”

A támadás a Francia Demokratikus Munkásszakszervezet párizsi irodái elleni csütörtöki csapást követte, amelyet „ostromként” írtak le.

A CFDT végrehajtó bizottságai szombaton kiadott nyilatkozatában mindkét támadást elítélte, és kifejezte szolidaritását a CGT-vel.

„Ezek a vandál támadások a demokrácia elleni támadások,” – közölték.

„Az elmúlt hetekben előfordult erőszak nem kerülhet felül az emberek és a javak tiszteletén, a pluralizmuson és a társadalmi szereplők közti párbeszéden.”