A műsorvezetőnek nem volt könnyű a fiatalkora, a rengeteg költözés miatt ugyanis nem tudott hosszantartó baráti kapcsolatokat kialakítani. Összesen 10 iskolába járt Bence, és mindannyiszor a nulláról kellett kezdenie.
Számos iskolában fordult meg Istenes Bence, ezért nem volt könnyű megélnie a tanulással töltött éveket. Internet hiányában nem tudta fenntartani baráti kapcsolatait, nem maradtak meg kisikolás korából életre szóló cimboraságok.

“Mindig rossz volt az elválás, az elszakadás. Kialakult egy baráti kör, szereztem egy legjobb barátot, aztán mindig jött a váltás.

Elköltöztem egy másik országba, vagy száz kilométerre az előző lakhelyemtől. Internet még nem volt, mindent a nulláról kellett kezdeni…” - mesélt Bence gyerekkoráról a Hot magazinnak. Elárulta, hogy Németországban szerzett barátai közül megmaradtak páran, akikkel még most is tartja a kapcsolatot. “Az egyiküknek éppen mostanában született gyermeke, újabb közös témánk van. Épp egy hete hívtam telefonon, megbeszéltük, hogyan pelenkázunk” - árulta el Bence.