Hozzávalók / 2 adag:
A töltelékhez
25 dkg marhabélszín
1 teáskanál mustár
2 teáskanál dijoni mustár (egy kanál magos)
1 ek kapribogyó
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 ek olívaolaj
1 ek vaj

A tálaláshoz
25 dkg kenyér (vastag, ropogós héjú, rusztikus)
150 g jégsaláta (összetépkedett)
5 dkg sajt (reszelt, durvára reszelve)

Elkészítés:
A húst egyenlő méretű, kisebb csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a háromféle mustárt és a kapribogyót, jól összekeverjük.
Ha "ráér" másnapig, lefedve hagyhatjuk állni a hűtőben egy éjszakát, de ha azon nyomban szeretnénk megenni a szendvicseket, az sem baj, ha a pácolás kimarad.
Vastag falú, felhevített serpenyőben összeolvasztjuk a vajat és az olajat, beledobjuk a húscsíkokat és nagy lángon pár perc alatt megpirítjuk. A tűzről lehúzva sóval és borssal ízesítjük.
A szendvics alsó felére először a salátát tesszük, erre jön a sajt, a sajtra a hús. (Hogy hány szendvicsünk lesz, az attól függ, hogy mekkora szelet kenyereket vágunk :-), de kb. 2-3 szendvicshez elegendő a fenti húsmennyiség.)