A csütörtöki Heti Válaszban – kilenc év után – lehull a lepel a titkosszolgálati hátterű Egymásért Alapítvány ügyeiről. Ha a bíróságot is érdekelte volna az igazság, ma többet tudnánk Gyurcsány Ferenc „szlovák terroristáiról” és az MSZP finanszírozásáról.
Egymásért Egy-másért Egészséges és Művelt Emberekért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány. Már 2007-ben kiderült, hogy a túlcsorduló gondoskodást sejtetető elnevezés egy titkosszolgálati fedőcéget takar. A nyomozók azt a gyanút is megfogalmazták, hogy a szervezet egyebek mellett csempészet és milliárdos importáfacsalás révén teremtett magának készpénzt.

A Heti Válasz most megszerezte az Egymásért-perek azon dokumentumait, amelyek (már) nem titkosak, és arra jutott: ez az eset igazolhatná, hogy 2010 előtt az „Apró-klán”, az NBH és az MSZP szimbiózisban működött egy orosz megrendeléseket is teljesítő bűnözői körrel. A csapat tagjai létrehoztak több alapítványt, illetve egy fedőpártot, vettek hetilapot, és közel húztak magukhoz egy ezoterikus „egyházat” is. Ennél tökéletesebb elszámoltatási téma aligha adódhatott volna a Fidesznek, a „mélységi felderítés” mégis elmaradt, és az eddigi bírósági ítéletek, eljárások az elkenés irányába mutatnak. A hatóságok azt sem járták körül, hogy az Egymásért Alapítvány pozsonyi irodája hozzájárult-e a Gyurcsány Ferenc által a 2006-os kampányban bedobott, „szlovákok robbantásos merényletekre készülnek Budapesten” kezdetű sztori megalapozásához, pedig akadnak tanúk, akik ezt nemcsak sejtik, hanem tudják is.

Exkluzív részletek a június 23-i Heti Válaszban