Az agyondédelgetett, kőgazdag futallprimadonna – magyar felfedezője jóvoltából – nem kevés pénzzel támogatta Böjte Csaba árváit.
„Cristiano szupersztár, akit nehéz megközelíteni. Nem is nagyon divat örök hűséget esküdni egymásnak az edzőnek és a játékosnak. De amikor megkerestem valamilyen jótékonysági eseménnyel kapcsolatban, soha nem zárkózott el. Mindig számíthatok rá. Legutóbb éppen Erdélyben, Böjte atyánál gyűjtöttünk, és Ronaldo első szóra nem kevés pénzt adott a gyerekeknek. Ezen túlmenően pedig amikor megnyerte az aranylabdát, meghívott a személyes vendégei közé, és úgy gondolom, hogy én ennél többet nem is várhatok egy ekkora sztártól” – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Bölöni László. A romániai válogatott egykori klasszisa és szövetségi kapitánya 2001-ben a Sporting Lisszabon edzőjeként állította a csapatba Ronaldót; pályafutása innen ívelt a magasba.

A portugál csatár a Save the Children karitatív szervezet nemzetközi nagykövete, és egyéb más jótékonyságai miatt tavaly a legtöbbet adakozó sportolók listájának élén végzett. Egy tízéves rajongójának agyműtétjét például 83 ezer angol fonttal támogatta, az édesanyját megműtő rákkórház javára pedig kétszer ennyit juttatott, emellett hírnevét rendszeresen felhasználja karitatív ügyek javára. Ettől persze még nem kell hasra esni, hiszen bőven van neki miből jótékonykodni. De – mutatis mutandis – azért ne feledjük a viccet a Lenin elvtárs dolgozószobájába beeső labdáról…