Hozzávalók / 10 adag

1 db jégcsapretek (piros retek is, ha van)
1 nagy db lilahagyma
1 közepes db sárga cukkini
1 közepes db cukkini
1 közepes fej fokhagyma
1 közepes db kígyóuborka
1 l víz
35 g só
3 dl ecet
10 dkg nádcukor
0.5 kávéskanál citromsav
4 db szegfűszeg
1 kávéskanál egész fekete bors (kb. 15 db)
4 db babérlevél
2 késhegynyi cayenne bors
0.5 kk mustármag (10 szem)
0.5 kk koriandermag (10 szem)

Elkészítés

Az összes zöldséget jól megmossuk, én a cukkinit nem hámozom, aki szeretné, tegye. A fokhagymát is pucoljuk meg, hagyjuk meg egészben, majd a többi zöldséget tetszés szerinti vastagságra, hosszúságra vagdossuk.
Ezután a páclevet elkészítjük, vagyis a vízzel felforraljuk a fűszereket, ecetet, cukrot, stb.
Ezután steril befőttesüvegeket készítünk, szépen szorosan, felváltva a zöldségeket beleadagoljuk az üvegekbe. A végén leöntjük egészen az üveg pereméig a forró páclével, majd lezárjuk az üveg fedelét.
Így hagyjuk 4-5 (de 1 hétig is lehet) napig, előfordulhat, hogy kicsit megzavarosodik a leve, de az ízén nem változtat. Ilyenkor tegyük hűtőbe, és tartsuk ott, amíg el nem fogy.