Egyre többeket érdekel a zsírt a szervezetből kiöblíteni képes víz. De tudod, hogy pontosan hogyan képes a víz erre?
A víz nem valami varázslatos étrendkiegészítő. Szükséges a test valamennyi funkciójának működéséhez, hidratálja a testet, segíti a méreganyagok kivezetését. Az időnként nagyon makacs zsírlerakódásokat testmozgással, megfelelő diétával és ezzel a vízzel szintén eltávolíthatjuk.

A kémiai folyamatok során megmaradt anyagok, melyet a test nem használ fel az energiatermeléshez, melléktermékek, melyeket el kell távolítani a testből. Itt lép a képbe csodás hatásaival a víz.

A test lebontja a zsírt, hogy energiát állítson elő belőle és eltávolítja a zsírsejtekben található triglicerideket. Majd lebontja őket zsírsavakra és glieridekre. Az izomszövet és a szervek felszívják, majd tovább bontják őket különböző kémiai folyamatok során.

A víz szerepe

A víznek megvan az z a képessége, hogy el tudja távolítani a méreganyagokat a testből. A víz, amit megiszunk, kimossa a szervekből a zsírbontás maradványait. A melléktermékeket a húgyhólyagba szállítja, ahol a vizelettel együtt kiürülnek. A testünk lenyűgöző, nem igaz?

Remélhetőleg azzal mindenki tisztában van, hogy mennyire fontos a víz. Elegendő vizet kell innunk, hogy hidratáljuk testünket, megkönnyítsük a zsírsejtek lebontását és eltávolítását. Az egészségi szakértők többsége szerint elég napi 8 pohár vizet meginni, de egyetértenek abban, hogy ez a szám a testmérettől, a fizikai aktivitástól, de még az időjárástól függően is változhat.

Vizet az egész nap folyamán innunk kell. Mindig részesítsük előnyben a szénsavas italokkal, a gyümölcslevekkel és más cukrozott italokkal szemben, mivel azok dehidratálják a testet. A közepes fokú kiszáradás gyakran okoz fejfájást és csökkenti az energiaszintet is. Igyunk tehát több vizet, ez a legtöbb, amit tehetünk testünkért. Egy kicsivel több víz még mindig jobb, mintha bármennyivel is kevesebbet fogyasztanánk a szükségesnél!

A zsírt a szervezetből kiöblítő víz receptje:

- 2 l tisztított víz
- 1 mandarin gerezdekre szedve
- ½ grapefruit szeletelve
- 1 uborka szeletelve
- 4 mentalevél
- jég ízlés szerint (tisztított vízből)

Elkészítés:

Tegyük a hozzávalókat egy kancsóba lefekvés előtt és másnap fogyasszuk el. Mindneképpen bio hozzávalókat használjunk! Ha erre nincs lehetőség, alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, mielőtt a vízbe tennénk őket.

A mandarin növeli az inzulin érzékenységet, szabályozza a vércukrot és magas C-vitamin tartalmával járul hozzá a fokozott zsírégetéshez edzés alatt.

A grapefruit serkenti az anyagcserét, égeti a zsírt és növeli az energiaszintet.

Az uborka hosszú időre eltelít, benne vizelethajtó összetevők találhatók. Ez segít puffadás és vízvisszatartás ellen.

A mentalevél segíti az emésztést.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a víz bármilyen hatékony is, önmagában nem elég ahhoz, hogy a felesleges zsírtól megszabaduljunk.

Egészen pontosan ez egy zsírt a szervezetből kimosó ital, amihez szükség van a zsír lebontására, pl. edzéssel, így az ital ki tudja üríteni a szervezetből.

Étkezési szokásainkra különösen nagy gondot fordítsunk! Ne csak a kalóriák számlálgatásával foglalkozzunk, de figyeljünk arra is, hogy a bevitt kalóriák egészséges élelmiszerekből származzanak. Ezek mellett a zsír kiöblítésében hatékony víz egész nap tápanyagokkal fog ellátni és ez az adag biztosítja azt is, hogy a nap folyamán kellő folyadékot vegyünk magunkhoz.

Forrás: ketkes.com