Mindannyian szeretjük a mikrohullámú sütőket. Ez egy nagyszerű, egyszerű és kényelmes melegítő eszköz. A mikrohullámú sütő már népszerű több mint 30 éve, szinte átalakította az emberek étkezési szokásait. És itt jön a millió dolláros kérdés: vajon a mikrohullámok tényleg egegészséges főzési lehetőség? És a válasz: nem.
A mikrohullámú sütőben az ionizáló sugárzás megváltoztatja az elektromágneses természetét az élelmiszerben található atomoknak, vagy ionizálja azokat. Ez a sugárzás káros lehet az egészségre.

Ez az 5 egészségügyi probléma bizonyíonyítottan összefügg a mikrózott ételek fogyasztásával vagy a mikróból áradó káros sugarakkal:

- Álmatlanság - tudnod kell, hogy a készülék kárt okoz az agyban
- Tápanyaghiányos étkezés - mindannyian tudjuk, hogy a mikrohullámú sütő megöli az élelmiszerek hasznos tápanyagait, az enzimeket, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tönkreteszi.
- Fáradtság - a mikrohullámú sütők fáradtság és az elhízás okozói lehetnek
- Rák - a sugárzás felhalmozódhat az emberi szervezetben, és rákot okozhat
- Antioxidánsok hiánya - a mikrohullámú sütő elpusztítja az antioxidáns hatású vegyületeket az élelmiszerekben, ami magas koleszterinhez és a szívinfarktushoz vezethet

Forrás: szupertanacsok.blog.hu