A labdarúgó Európa-bajnokságon lejátszotta második meccsét a magyar válogatott. Az ellenfél Izland volt. A skandináv csapat az első félidőben egy ajándék gólt követően szerzett vezetést, de a hajrában Magyarország egyenlített. A magyar csapatnak négy pontja van, és biztos nem lesz utolsó a csoportban.
Újabb pontot szerzett a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Az első meccsen Magyarország 2-0-ra legyőzte Ausztriát. A második meccsen az az Izland volt az ellenfél, amely az első meccsen döntetlent játszott Portugália ellen.

Az első félidőben a magyar csapat mezőnyfölényben játszott, de többször is pontatlanok voltak a játékosok. A félidő egyetlen találatát Izland szerezte meg egy tizenegyest követően. A büntetőt meglehetősen könnyű szívvel fújta be az orosz bíró, Kádárt látta szabálytalannak Gunnarsson ellen

Az izlandi büntető:
A második félidőben az izlandi csapat nem akart játszani, szinte csak védekezett. A magyar válogatott mindent megtett az egyenlítés érdekében, Bernd Storck három csatárt is pályára küldött. Érkezett Böde, Szalai és Nikolics is. A váltásnak meglett az eredménye a 88. percben.
Egy szép összjáték végén Nikolics ugrott ki a jobb szélen, akinek a beadása egy izlandiról pattant a kapuba. Saevarsson öngóljával egyenlített Magyarország.
Saevarsson öngólja:
A mérkőzés hátralévő részében kiegyenlítődött a játék, hirtelen Izlandnak is sürgős lett a támadások vezetése. A hajrában nem született több gól, a végeredmény így maradt az 1-1.
Úgy gondolom, hogy előre nem egyeztem volna ki a döntetlennel. A meccs képe alapján a góljuk semmiből jött, Izland egy szót nem szólhatott volna, hogy vezetünk. Így, hogy a 80. percben 1-0 volt, így jó az eredmény. Igazságtalan lett volna, ha nem szerzünk gólt, a mérkőzés nagy részében domináltunk. Örülök, hogy az egyenlítő találat megszületett
- mondta Nagy Ádám az m4 sportcsatornán.
A 90. percig mindent beleadtunk, mindent kockára tettünk, de sokat nyertünk ez által. Lényegtelen, hogy jogos volt a tizenegyes, mert erős csapat ellen játszottunk. Továbbra is fociztunk, mi birtokoltuk a labdát, nagyon megérdemeltük az egyenlítést
- értékelt Bernd Storck a köztévén.
A döntetlennek köszönhetően a magyar válogatott immár 4 pontos az Európa-bajnokságon, és biztosan nem végezhet a csoport utolsó helyén. A négy pont szinte garantálja a továbbjutást legjobb harmadikként, ha nem sikerülne pontot szerezni Portugália ellen.