A labdarúgó Európa-bajnokság E-csoportjában is lezajlott a második kör, miután lejátszották a Belgium-Írország találkozót. A belgák megérdemelten nyertek 3-0-ra, így feljöttek a csoport második helyére. Írország helyzete nagyon nehéz, Olaszország ellen kell nyerniük, ha ki akarják harcolni a továbbjutást.
Tegnap már egy mérkőzést lejátszottak a franciaországi Európa-bajnokság E-csoportjában. Sokáig úgy tűnt, hogy az Olaszország-Svédország találkozón nem lesz gól, de Eder a 88. percben megszerezte a győztes gólt az olaszoknak. Olaszország két meccs után 6 ponttal áll a csoport élén, így már biztos továbbjutó.

A Belgium-Írország meccset az írek várták előnyösebb helyzetből, mert ők egy pontot szereztek a svédek ellen. Belgium azonban a világranglista 2. helyéhez méltóan focizott és végig dominált a mérkőzésen. Az első félidőben sorra alakította ki a helyzeteket Belgium, de a mezőnyfölényt nem tudták gólra váltani az első 45 percben.

A második félidőben azonban megtört a belga átok, és gólt szerzetek az Európa-bajnokságon, Lukaku volt eredményes a 48. percben. Ezt követően az írek kinyíltak az egyenlítés érdekében, ami még nagyobb területet nyitott Belgium előtt. Belgium a mérkőzésen még két gólt lőtt, a 61. percben Witsel fejelt a hálóba, míg Lukaku a 70. percben duplázott.
Lukaku első gólja:
Witsel gólja:
Lukaku második gólja:
A mérkőzés végeredménye 3-0 lett, ami a tegnapi spanyol siker mellett a torna legnagyobb arányú győzelme.
Belgium 3 ponttal a csoport második helyén áll a hatpontos olasz válogatott mögött. Írország és Svédország maradt 1-1 pontos.
A csoport utolsó meccseit június 22-én 21 órakor rendezik, Olaszország Írországgal, míg Belgium Svédországgal találkozik. Az olaszok tét nélkül léphetnek pályára, biztos az első helyük a csoportban. Ha Belgium nem kap ki a svédektől, akkor második helyen továbbjutnak a legjobb 16 közé. Svédországnak csak a győzelem a jó eredmény, ha tovább szeretnének jutni; ugyanebben reménykedhetnek az írek is.