Bár a britek egy része örül a népszavazás végeredményének, a világ vezetői, a piaci szereplők, és más uniós tagállamok szörnyülködnek. Spanyolország bejelentkezett Gibraltárért, Észak-Írországban egyre erősödnek a két Írország egyesítését sürgető hangok, Skóciában pedig ténylegesen következhet az elszakadásról szóló népszavazás. London saját városállamban gondolkodik.
Inkább formális lesz a britek kilépése az EU-ból, közben arra törekszenek majd, hogy minél inkább bent maradhassanak – áll a Le Monde elemzésében, amely szerint nem Brüsszel a hibás a népszavazás eredményéért, hanem az, hogy nincs közös európai identitás.

A brit politikusok megszólalásai arra utalnak, hogy Nagy-Britannia nem fogja ténylegesen elhagyni az Európai Uniót, hanem egyszerre fog az elválásban és az együttműködés új formájában megegyezni az uniós tagállamokkal.

Az Európai Unió szétesése gyakorlatilag elkerülhetetlenné vált azzal, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unióból való kilépés mellett döntött az erről szóló népszavazáson – írta szombaton Soros Hiéna-aki amúgy megint jót kaszált a Brexitre spekulálva-a Project Syndicate nevű hírportálon.

A csütörtöki brit referendum vesztesei pedig revansra készülődnek. Állítólag már kétmillió körül jár egy új népszavazást óhajtók tábora, akik aláírták az azt követelő petíciót.

Brüsszel vérig sértve érzi magát a Brexit miatt, és sürgeti a briteket, hogy mielőbb kezdjék meg a kiválási procedúrát-AMIT CSAK A SZIGETORSZÁGIAK KEZDEMÉNYEZHETNEK! Juncker és bandája dúl-fúl, a parányi Luxemburg miniszterelnöke őrjöng.
Ám a dolog úgy néz ki, hogy népszavazási eredmény ide vagy oda, mindenki szeretné már visszacsinálni a dolgot! Csak éppen a brit NEM-mel szavazók nem! Érdekes dolog látszik itt kialakulni. Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan kiderül: nem is úgy volt az kérem!

Legalábbis erős törekvések látszódnak erre!

Bárhogy is lesz, az már látható: az Európai Unió-mint nemzetek fölötti “szuperállam-kísérlet-megbukott! A nemzetállamok elnyomásának, a nemzeti érdekek háttérbe szorításának terve kudarcot vallott!

Kudarcot kellett hogy valljon! Az európai USA liberális ötlete lehalt! Ez így természetes!