A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (KBSZ) Tiltakozó levelet írt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH), mert az RTL Klub és a TV2 díjszedést tervezett, erről cikkezett a Világgazdaság.
Diszkriminatívak a műsordíj érvényesítésének körülményeiről szóló általános szerződési feltételek a szövetség szakértőinek véleménye szerint, mert a hírközlési területen általánosan elvárt versenysemlegességet sértik meg, hangoztatta Kéry Ferenc, a KBSZ elnöke. Ugyanakkor megállapítást nyert, hogy nem felelnek meg a feltételek számos egyéb törvényi és jogszabályi előírásnak, valamint a fogyasztók érdekeire sincsenek egyáltalán tekintettel. Így törvényességi felülvizsgálati eljárást kezdeményezett az NMHH-nál a szövetség.
Még 2016 május 31-én tette közzé a július 1-tő életbe lépő általános szerződési feltételeket, a TV Média Csoport és a Magyar RTL, amelyben szerepeltek a tervezett terjesztési díjak is. A szerződésben foglaltak szerint a kábeles műsorterjesztőktől a televíziós csatornák egyenként a következőd díjakat kérnék: havonta és előfizetőnként nettó 290 ( a Média csoport), illetve 294 forintot (RTL).
A szol­gál­ta­tók tör­vé­nyes­ségi fe­lül­vizs­gá­la­tot kér­nek, de alig­ha­nem kény­te­le­nek lesz­nek fi­zetni. Amit aztán tőled fog­nak be­szedni.Időközben kiderült, hogy a két csatorna 290+áfa, illetve 294+áfa díjat kérne, ami előfizetőnként akár 740 forintos havi költségemelkedést hozhat. -írja a ripost!
Az biztos, hogy díjemelés mindenképpen lesz, emiatt a kisebb kábelszolgáltatók közül több bedobhatja a törölközőt, a nagy szolgáltatók azonban tudnak engedményeket kicsikarni a két tévétársaságtól.