Az éjszaka folyamán egy a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél szerintem sokaknál kiveri a biztosítékot. Főleg RMDSZ fertályon, ugyanis egy civil úgy beolvasott Kelemen Hunornak és az RMDSZ-nek, hogy 120 megy a vérnyomásuk ha ezt meglátják.  
Kelemen Hunor RMDSZ elnök részére

Tisztelt Elnök Úr!


Az erdélyi magyar újból érezheti hogy kampány van, hiszen megjelentek az RMDSZ legújabb az „újdonság erejével ható” átütő Kiállni, Képviselni, Kiharcolni plakátjai. A nagy testvér újból megszólította őt. Igyekszik elterelni a figyelmet a rohamosan romló Közéletről, a Kislépések politikájának Kudarcáról. 25 éve lépegetünk az Önök aggódó irányításával az elfogyás, beolvadás felé.

Ma már világossá vált, hogy az RMDSZ által harsányan hangoztatott megvalósítások Romániában nem megtarthatóak az RMDSZ által, mert hiányzik hozzá nemcsak a képesség, hanem az akarat is! Az a lemez is rég lejárt már, hogy azért kell kormányon, a parlamentben legyenek, mert ott lehet hatékonyan harcolni a közösség jogaiért. Hát lehetne harcolni, csak nem így, ahogy az elmúlt 25 évben tették.

Az utóbbi hónapokban kifejezetten megszaporodtak a magyar közösség elleni intézkedések, elég csak a szovátai Tóth Ferenc Wass Albert szobor ügyre, a szentgyörgyi zászló ügyre, az eltávolított Községháza feliratokra, a kézdivásárhelyi fiatalokra, az Antal Árpád Polgármester úr meghurcolására gondolunk.

A nagy testvér most meg naivan rácsodálkozik a való világra és úgy tesz mintha újdonság lenne ez. Kissé Későn Kezdett ébredezni a párt Kelemen úr. Vétkesek közt néma cinkosok voltak évtizedekig. Eddigi hatalomgyakorlási és törvényalkotási munkájuk sajátságos eredményeként saját embereiket sem tudják megvédeni nemhogy a közösségi jogainkat! Nagy Zsolt, Marko Attila, Ráduly Róbert, Antal Árpád és családjai nyugodtak és büszkék lehetnek arra, ahogy mögöttük ott áll egy párttá silányult szövetség, a nagy együttérzésével és eredményes jogvédelmével.

S most mikor szorul a hurok, megcsapta őket is az igazságszolgáltatás szele ( Olosz Gergely RMDSZ szenátor 3 év letöltendő börtön) most is csak a régi kipukkadt kampányszlogenre futja.

De valójában most sem ébredezik csak a naiv szavazókat akarják választások előtt tovább áltatni és altatni.

Hiszen a román hatalomtól való félelem és megfelelési kényszer miatt idén márciusban is kihátráltak a Székely Szabadság napjáról. Ennyit a harcos kedvű RMDSZ szavahihetőségéről.

Ezt a harcot, amit sokadjára hirdettek meg, nem lehet megvívni a bukaresti hatalom és a parlamenti nyugdíjak árnyékában, korrupciós ügyek fenyegetettségében, félelemben. Miért éppen ön az aki a legtöbbet hiányzott a parlamentből amikor az ügyészég kérte a parlamenti kollégák kiadatását?

Nem lehet tudni mikor fog eljönni az a pillanat amikor az RMDSZ vezérkar leszáll a magas lóról, de remélhetőleg hamarosan merthogy azok a lovasok, akiket kitermeltek, az a bizonyos RMDSZ aranyifjúság, tudásban alattuk, gátlástalanságban jóval fölöttük áll. És egyre türelmetlenebbül várnak a sorukra. Erre legjobb példa Székelyudvarhely ahol már a jelenlegi polgármester sem volt elég jó pártkatona a magyarok jogai helyett a szekus Antenna tévét védő Verestóy szenátornak.

A legszebb az egészben hogy március 15.-kén éppen ön panaszkodott az ünnepelni vágyó közönségnek az elnyomásról, aggódik, úgy tesz mintha az erdélyi magyarok most érkeztek volna az űrből és nincsenek tisztában az RMDSZ felelősségével az egész kialakult helyzetért.

Rossz hírem van elnök úr, tisztában vannak és akként is fognak szavazni és akkor a maga oly nagyon féltett bársonyszékének annyi.

Szabó Kálmán