Szörnyűségeket követnek el a keresztényekkel szemben világszerte, ám Európa a füle botját sem mozdítja – mondja Dörner György, az Újszínház igazgatója a III. Keresztény Színházi Fesztivál kapcsán. Női sorsok, az iszlám hódítása és hozadéka.
„Az egyesült Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz” – idézi a Keresztény Színházi Fesztivál mottója a politikus Robert Schuman híres tételét, amit Dörner György, az Újszínház igazgatója úgy fogalmaz meg másképp, hogy Európa keresztény, és maradjon is meg annak. Ennek értelmében hívták életre a fesztivált, melynek ideje alatt keresztény tematikájú műveket mutatnak be. „Jobban örülnék, ha ez a fesztivál nem számítana különlegesnek, de a mai, körülöttünk zajló történések arra szorítanak bennünket, hogy fokozottabban legyünk jelen hitünkkel, kereszténységünkkel – mondja Dörner. – Szörnyűségeket követnek el a keresztényekkel szemben világszerte, ám Európa a füle botját sem mozdítja”.

Kérdés persze, hogy ebben az énközpontú, vagyonhajszoló és a karrierépítést mindenek fölé helyező korban közelebb lehet-e vinni az emberekhez a keresztény tanítást?

forrás: valasz.hu