Rágyújtották Moszulban a házat egy keresztény anyára és tizenkét éves lányára – a lány utolsó szavaival mégis azt kérte édesanyjától, hogy bocsásson meg a terroristáknak. A család bűne az volt, hogy nem fizették ki időben a vallási adót.
A dzsazija nevezetű vallási adót a nem-muszlim lakosokon hajtják be az Iszlám Állam harcosai az önkényesen kalifátusnak kikiáltott területen.

Az anya azt mesélte, hogy külföldi dzsihádisták kopogtak be hozzájuk, és azt mondták, két választása van: vagy azonnal elhagyja az otthonát, vagy kifizeti az adót – írja az Independent.

Jacqueline Isaac emberjogi tanácsos szerint a nő a fizetést választotta, de kért pár pillanatnyi türelmet a terroristáktól, mivel a lánya éppen zuhanyozott. A dzsihádisták viszont nem voltak hajlandóak várni, és azonnal felgyújtották a házat.

Az anya és a lánya is ki tudott menekülni a házból, de a tinédzser pár órával később belehalt sérüléseibe.

„Negyedfokú égési sérüléseket szenvedett. Az anya bármit megtett volna azért, hogy megmentse. Berohant vele a kórházba, de a lánya később a karjaiban halt meg. Az utolsó, amit mondott, az volt: Bocsáss meg nekik.”

Múlt héten az egyik vezető bagdadi pap azt mondta, hogy Irak ősi keresztény lakossága az Iszlám Állam fenyegetése miatt öt éven belül eltűnhet.