Iszlamista fanatikusok állnak bíróság elé Németországban, akik a wuppertali németeket sharia törvények betartására akarták kötelezni. A rendőrségre 11 bejelentés érkezett a sharia rendőrök és a helyiek összecsapásáról.
Egy csoport fanatikust azzal vádolnak a németországi Wuppertalban, hogy Sharia törvényeket próbált bevezetni a városban. Az úgynevezett Sharia rendőrség járőrözött a város utcáin és szórakozóhelyein, megpróbálták rákényszeríteni az embereket, hogy ne igyanak alkoholt, hagyják abba a szerencsejátékot és a zenehallgatást, bántalmazták a lányokat, akik ki voltak sminkelve vagy rövid szoknyát viseltek.

A csoport nyolc tagjának most szembe kell néznie a német igazságszolgáltatással. Az ügyészség szóvivője elmondta, hogy kemény büntetésre számíthat a nyolc férfi mivel a német alkotmány nem tűr el semmilyen alternatív rendőrséget a Német Szövetségi Rendőrségen kívül.

Wuppertal ismert fellegvára a szalafista muszlimoknak a német titkosszolgálat fokozott figyelemmel kíséri az itt lévő muszlim szélsőségeseket.

Forrás: express.co.uk