Georges Berthoin az egyetlen túlélő tagja, akik megalapították az Európai Szén és Acél Közösséget egy interjúban bevallotta, hogy  a céljuk mindig is az volt, hogy létrehozzák a központosított Európai Egyesült Államokat és megszüntessék a nemzetállamokat.
Mr. Berthoin felfedte azt a hosszútávú tervet, amit az egykori alapítók kitaláltak.

“Az álmunk egy békés, stabil, megbízható, jóléti Európa volt, ami folyamatosan fejlődik. Minden a tervek szerint alakult hiszen 1957-ben létrejött a  Európai Gazdasági Közösség majd a következő nagy lépés az 1973-as brit csatlakozás volt. A 90-es években reálissá vált, hogy a volt szocialista országok is csatlakoznak az Európai Unióhoz, ami létre is jött 2005-ben. Eddig minden konfliktust el tudtak simítani az unió országai, de most a migánsválság úgy tűnik végleg meghiúsítja a nagy tervet az Európai Egyesült Államok létrejöttét. Nagy-Britannia népszavazást tart Június 23.-án a kilépésről. Ha a britek kilépnek minden bizonnyal más országok is követik majd őket és több évtizedre vagy évszázadra elfelejthetjük az egységes Európát.”

Illúzióink ne legyenek! Természetesen nem az európai átlagemberek jóléte volt a cél hanem az európai elit hatalmának kiterjesztése és gyorsabb és könnyebb vagyonosodása.

Forrás: express.co.uk