Három nap sem telt el, és máris botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak.

Ahogy többen lettek, agresszívvá váltak

Szerdán további körülbelül 40 migránssal gyarapodott a befogadó állomás, amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. Miután a bevándorlók odagyűltek és a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot.

Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke elmondta az atv.hu-nak, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték. Mint mondja, a szülők teljesen fel vannak háborodva, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem valósult meg az őrzés-védés. Miután sok szülő jelezte, hogy addig nem hozzák sportolni a gyermekeiket, amíg a csarnok mellett migránsok tanyáznak, az edző kénytelen volt kiírni, hogy egy ideig szünetelnek az edzések.

Veszélybe kerülhet a város sportélete?

Körmendi DMTE Egyesületbe napi szinten körülbelül 100 tinédzser jár sportolni, kosarasok és kézilabdások, akik az országos bajnokságban is szerepelnek. „Ebből a szezonból már csak egy NB2-es meccsük van hátra, de jövőre hogyan vegyünk részt a bajnokságban, ha nem tudunk hazai pályán edzeni?” – kérdezi Faragó András, aki bevallotta: ő maga is félti negyedikes és hetedikes lányát.

Egy körmendi szülő szintén arról számolt be lapunknak, hogy bár lánya aktív kézilabdás, azért nem engedi el a már meghirdetett nyári sporttáborba, mert az általuk is csak „határőr csarnoknak” hívott komplexumban nem látja garantáltnak gyermeke biztonságát.

Forrás: atv.hu