Hozzávalók:
Tészta
4 evőkanál szitált finomliszt
1 csipet só
3 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
2.5 dkg szitált porcukor
4 db tojás
1 csapott ek szitált cukrozatlan kakaópor
Krém
1 tasak tejszínízű pudingpor
3 dl tej
3 csapott ek cukor (ízlés függő)
12 dkg kókuszreszelék (ebből kb. 2 dkg a teteje szórásához)
2 dl habtejszín
Elkészítés:
Tészta
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a sárgáját, a cukorral felváltva óvatosan belehabosítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, és kanalanként beledolgozzuk a tojásos masszába.
Elfelezzük a masszát, és felébe beleforgatjuk az átszitált kakaóport.
Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 180 C fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt külön- külön megsütjük a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A két lapot töltsük meg a krém felével, a másik felét kenjük a tetejére, és szórjuk meg egy kevés kókusszal.
Díszíthetjük csokoládé cseppel, vagy akár csokoládédarával is. Tegyük a süteményt legalább két órára a hűtőbe, majd kockára vágva szervírozzuk.
Krém
A pudingport, a cukrot dolgozzuk csomómentesre egy kevés tejjel, a maradék tejjel pedig főzzünk belőle sűrű krémet.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá. A már teljesen kihűlt pudingot keverjük habosra, és óvatosan dolgozzuk bele a kemény tejszínhabot, végül egy keverő lapáttal keverjük bele a kókuszreszeléket.
0 Megjegyzések