Hozzávalók:
Tészta
10 dkg durumliszt (finom)
10 dkg durumliszt (tésztaliszt)
1 ek sűrített paradicsom
0.9 dl víz
1 teáskanál olívaolaj (aszalt paradicsomról)

Töltelék
5 dkg vöröshagyma
15 dkg vargánya gomba
15 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk kakukkfű
4 db szárított paradicsom
2 ek olívaolaj (aszalt paradicsomról)

Szósz
2 dl paradicsomszósz
3 ek ajvár
15 dkg koktélparadicsom

Elkészítés:
Tészta
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihentetni.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, köröket vágunk ki (itt: 9,5 cm átm.).
A tésztába töltünk egy alaposan megpúpozott teáskanálnyi tölteléket, és a derelyeformával összenyomjuk.
Bőséges, sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, kiemeljük.
Egy serpenyőben egy kanál forró olajon (aszalt paradicsomról), átforgatjuk a tésztákat, mellette pedig megsütjük a koktélparadicsomokat, amiket megszórhatunk borssal. Az olaj még finomabb lesz, ha egy kis hajtás rozmaringot is dobunk bele.

Töltelék
Egy kis fej vöröshagyma felét felaprítjuk, és teáskanálnyi olívaolajon (az aszalt paradicsomról) megpirítjuk.
A csirkét késes aprítóban durvára vágjuk, a hagymához adjuk, sütjük, míg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk meg, majd hozzáadjuk a feldarabolt vargányagombát és a felcsíkozott aszalt paradicsomot, és erős tűzön pár percig sütjük (fontos, hogy a gomba ne eresszen levet). Majd lehűtjük.

Szósz
Az ajvárt és a passzírozott paradicsomot összerottyantjuk, a tészta alá tálaljuk.