Hozzávalók / 6 adag
Piskóta
6 db tojás
6 ek cukor
1 narancsból nyert reszelt narancshéj
1 teáskanál reszelt gyömbér (kis darab)
3 evőkanál finomliszt
1 tasak ét csokoládés pudingpor
1 kk sütőpor
1 csipet só
5 ek őszibaracklekvár (kenéshez)

Krém
2 tasak vaníliás pudingpor
5 ek cukor
1 narancsból nyert reszelt narancshéj
1 teáskanál reszelt gyömbér (kis darab)
2 dl 100%-os narancslé
3.5 dl tej
3.5 dl habtejszín
0.5 csomag habfixáló
5 dkg étcsokoládé (díszítéshez)

Elkészítés
Piskóta
Habosra verjük a tojásokat a cukorral, reszelt narancshéjjal és reszelt gyömbérrel.
Összeforgatjuk a lisztet, pudingport, sütőport és sót. Ezután adagokban, óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, megkenjük a megforrósított lekvárral, rákenjük a krém kétharmadát, befedjük a másik lappal, ismét lekvárt kenünk rá, erre a maradék krém jön.
Végül tetszés szerint reszelt csokoládéval díszítjük, és hidegre tesszük.

Krém
Simára keverjük a pudingport, cukrot, reszelt narancshéjat, reszelt gyömbért a narancslével és a tejjel, majd kevergetve sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
Ezután a narancsos krémet egy elektromos habverővel habosra verjük.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót is, majd egy kevés habbal lazítjuk a narancsos krémet, a többi habot adagonként óvatosan beleforgatjuk.