A hét elején a Svédországi Ostersund városában a rendőrség felszólította a nőket, hogy éjjel ne menjenek az utcára a bevándorlók támadásai miatt. Ha kimennének azt mindenképp férfi kísérővel tegyék – figyelmeztetett a helyi rendőrség. Volt azonban pár nő, akik a munkájuk miatt vagy más okból kénytelenek voltak kimenni az utcára. Többjüknek azonban nem volt szerencséje és a bevándorlók rájuk támadtak.
Néhány eset, ami a tiltás után történt:

Péntek délután 17 óra körül egy ápolónőtől követelt pénzt egy idegen Ostersund főutcáján, de ő nem adott neki, erre a bevándorló megütötte a nőt és sértegette aztán elvette a pénzét.

Csütörtökön három feljelentés érkezett a rendőrségre, hogy nőket támadtak meg ugyan ezen a napon egy bevándorlót tetten is ért a rendőrség amit épp megpróbált megerőszakolni egy nőt. A járőr meghallotta, hogy egy nő sikoltozik, azonnal odarohantak és sikerült elfogni a tettest. -mondta az ostersundi rendőrség szóvivője.

Összesen 12 esetben érkezett feljelentés nők elleni erőszakról a hétfői tiltás óta az ostersundi rendőrségre, de a rendőrségi szóvivős szerint ennek többszöröse lehet azoknak a nőknek a száma, akik a szégyen miatt vagy más okból nem jönnek el a rendőrségre panaszt tenni.

Forrás: nordfront.se