Botrány: több utast fogva tartott a járműben 20-25 percre egy BKV-buszsofőr, mert egy bliccelő nő úgy rátaposott az ellenőr lábára, hogy eltört a lábujja. Az utasok szinte börtönben érezhették magukat, míg a BKV úgy véli, elvárható volt tőlük, hogy várjanak a rendőrségi intézkedésig.
A nem mindennapi utazás a Farkasréti temetőnél történt, felszállt két ellenőrnő, s megtámadta őket egy bliccelő nő. A dulakodás közben a buszvezető bezárta az ajtókat, és nem engedték leszállni sem az utasokat, sem a bliccelőt. Mintegy 20-25 percig a Sion lépcső megállóban várakoztak, mondván, hogy a rendőrség kiérkezéséig nem hagyhatják el a járművet.

A BKK az Indexnek adott válasza szerint a buszvezető jogszerűen járt el, mert a bűncselekményt elkövető személyt bárki elfoghatja, és átadhatja a rendőrségnek, a bliccelő pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszakoskodott, konkrétan eltörte a lábujját, amikor bakancsával rátaposott az ellenőrnő lábára. A többi utas fogva tartásáról azonban a válasz hallgatott.

Újbóli kérdésre már a BKV válaszolt, mégpedig azt, hogy csak tíz percig zárták be az utasokat és adott esetben egy ilyen intézkedés járhat azzal, hogy időlegesen más is akadályoztatva van. A cég álláspontja szerint általában elvárható, hogy a bűncselekmények elkövetőivel szembeni intézkedés esetén bárki számíthasson mások segítségére és józan belátására.