A világ egyik leggazdagabb embere, Michael Bloomberg volt New York-i polgármester azt mondta: hamarosan eldönti, hogy függetlenként indul-e az amerikai elnökválasztáson.
Fotó: Europress - Getty Images / Andrew Burton
A 74 éves Michael Bloomberg 40 milliárdos vagyonával a Forbes szerint a világ nyolcadik leggazdagabb embere, 2002 és 2014 között New York polgármestere volt. Liberális republikánusnak tartották, engedélyezné például az abortuszt és az azonos neműek házasságát.

Néhány hete már beszélt arról, hogy gondolkodik azon, függetlenként elinduljon-e az idei elnökválasztáson. Akkor felháborítónak nevezte az addigi vitákat és a kampány hangvételét. Január végén ismerőseinek arról beszélt a CNN szerint, hogy ha a republikánusoknál Donald Trump vagy Ted Cruz lesz az elnökjelölt, a demokratáknál pedig Bernie Sanders, akkor elindul ő is és saját vagyonából finanszírozza majd a kampányát.
Fotó: Europress - Getty Images / Cindy Ord
A legújabb hírek szerint két héten belül döntést hoz. Erre azért is szükség van, mert, ha tényleg indulni akar, akkor ahhoz legalább 900 ezer aláírást össze kell gyűjtenie.