A freiburgi székhelyű elemző cég a SAT szerint nem oldódott meg a menekültválság egy csapásra Németország számára a török megállapodással.
A SAT szerint öt forgatókönyv lehetséges ezután Németország számára a legbizakodóbb előrejelzés szerint 1,8 millió migráns fog 2016 végéig az országba érkezni, de a legpesszimistább 6,4 bevándorlóval számol.

Thomas Arzt a SAT vezérigazgatója szerint nincs olyan lehetőség, hogy egy kapcsoló segítségével megállítsák a migránsok Németországba áramlását.

A neves szakember a víz áramlásához hasonlította a bevándorlók Németország felé áramlását. Szerinte hiába zárják le a Törökország felől vezető útvonalat a migránsok új utat fognak találni maguknak ugyan úgy, ahogy azt a víz is tenné ha útját állná.

Az elemző cég szerint a török-uniós megállapodással 2,1 millió migráns fog Németországba érkezni 2016 végére. A cég szerint Lengyelország felől fog megindulni az újabb migránsáradat. Ez a szám 1,8 millióra csökkenhet ha valóban véget ér a szíriai polgárháború.

A harmadik verzió szerint a migránsok egyszerűen irányt váltanak és Albánián és Olaszországon át továbbra is nagy tömegben érkeznek Németországba. Ebben az esetben 2,5 millió bevándorlóval számolnak az elemzők.

A negyedik forgatókönyv már sok olyan dolgot tartalmaz, ami kiszámíthatatlan. Például, hogy mi történik Nigériában vagy Szudánban, mennyire fog megerősödni a Boko Haram. Ez a forgatókönyv 3,7 millió bevándorlóval számol.

A legrosszabb forgatókönyv úgy számol, hogy továbbra is jönnek a Közel-Kelet felől a migránsok, Afrikában elhatalmasodnak a polgárháborúk és újra megnyílik a Nyugat-Balkáni útvonal. Ebben az esetben a rémisztő 6,4 milliós szám is megvalósulna, ami minden bizonnyal összeroppantaná a német gazdaságot és a társadalmat is.

Forrás: breitbart.com