Az emberi jogok védői szerint ellentmondásos dolgokat szőttek bele az EU és Törökország közti menekültegyezménybe. Eleve a nemzetközi jogba nem férhet bele menekültek visszatoloncolása. Biztosan jobban örülnének neki ha kedvenc országuk fogadná be őket. Mi viszont nem kérünk az idegenekből.
Komoran reagált az Amnesty International jogvédő szervezet a pénteken, Brüsszelben megkötött menekültügyi megállapodásra. Közleményükben egyenesen az emberi jogok arculcsapásáról írnak, és hogy az alku egy csomó pontján ellentmondásos. John Dalhuisen, az Amnesty európai és közép-ázsiai igazgatója így beszélt róla:

Az alkuról szóló kettősbeszéd nem tudja leplezni az Európai Uniónak azt a makacs elhatározását, hogy hátat fordítson a globális menekültválságnak és szándékosan semmibe vegye nemzetközi kötelezettségeit.

Akinek eddig talán nem esett le a tantusz, hogy milyen célokat szolgál ez a látványjogvédő, az most láthatja: Az Amnesty International foggal-körömmel küzd Európa felhígításáért, mert ez a láthatatlan főnök parancsa. 

Forrás: hunhir.info