A főbb európai indexek 0,3-0,4 százalékos pozitív kezdés után vegyes eredménnyel fejezték be a szerdai kereskedést. 
A párizsi index veszteséggel végzett, a frankfurti és a londoni pedig a negatív tartományba tett kisebb-nagyobb kitérők után végül pozitív értéken állt meg.

Az európai kereskedési idő végén a nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX index 0,48 százalék nyereséget, a londoni FTSE-100 index 0,60 százalék nyereséget, a párizsi CAC-40 index 0,21 százalék veszteséget mutatott. 

Az európai gyűjtőindexek is vegyes eredményt mutattak zárásra. A vezető euróövezeti vállalatok részvényeit követő EuroStoxx50 index 0,14 százalékkal gyengült, az európai FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,01 százalékkal emelkedett.

Londonban kedvezett az olajipar részvényeknek az alsóház elé terjesztett költségvetési javaslatban szereplő olajipari adócsökkentés. A BP és a Shell részvénye közel három százalékkal, a Tullow Oil részvénye több, mint öt százalékkal erősödött.

Nagy lendületet kaptak Londonban az építőipari vállalatok is, szintén a lakásépítések ösztönzésére a költségvetési tevben tett javaslatnak köszönhetően. A Barratt Developments, a Taylor Wimpey és a Persimmon két és fél-három százalékkal erősödött.

Az olajipari szektort egész Európában megemelte a magasabb olajár. A szerdai olajár-emelkedést részben az Egyesült Államok csökkenő termelése, részben az OPEC és más termelők termeléskorlátozó megállapodásának a lehetősége emelte meg. A katari olajügyi miniszter ugyanis bejelentette, hogy az OPEC-en belüli és kívüli termelők április 17-én megbeszélést tartanak a termelés befagyasztásáról. 

A Brent nyersolaj ára az európai tőzsdék zárásakor 3,74 százalék, a WTI nyersolaj pedig 4,32 százalék emelkedést ért el a globális kereskedelem szerdai kezdetéhez képest. A Brent ára ekkor hordónként 40,19 dolláron, a WTI ára pedig 37,91 dolláron állt. 

Az arany ára kissé csökkent, a tőzsdék zárásakor a határidős jegyzés 0,11 százalékkal állt alacsonyabban unciánként 1229,18 dolláron. 

Az euró árfolyama 0,26 százalékkal 1,1079 dollárra csökkent.

Forrás: MTI