Bajba kerülhetett volna Austin, ahol az elmúlt négy évben megrendezték a Formula-1-es sorozat Amerikai Nagydíjait, ugyanis Texas állam húsz százalékkal kevesebb pénzt ad ebben az évben a verseny finanszírozására, mint korábban. Viszont most biztossá vált, hogy 2016-ban is lesz futam az USA-ban.
A pálya igazgatója, Bobby Epstein azt mondta, kulcsfontosságú volt, hogy sikerült megegyezni Taylor Swifttel, akinek majd az időmérő edzés után lesz koncertje. Nélküle ugyanis nem sok esély lenne minden jegy eladására, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az Amerikai Nagydíj jövőre is ott legyen a versenynaptárban. 

Tavaly különösen pechesek voltak a szervezők, hiszen egész hétvégén ömlött az eső, az utolsó szabadedzésre be sem engedtek nézőket, az időmérő edzést pedig szombatról vasárnapra kellett halasztani, mert képtelenség volt a pályán körbemenni kocsival. A borzalmas időjárás miatt nagyon kevés néző volt kint a lelátókon.

„Azt mondják, hogy 2500 évente fordul elő olyan, hogy ennyire rossz legyen az idő. Szóval most jó sokáig szerencsések leszünk az időjárással, mondjuk úgy 2499 évig. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy minden jegyet meg fognak venni, ennyit jelent az F1 és Taylor Swift kombinációja” – nyilatkozta Epstein.

Swift hihetetlenül népszerű Amerikában, a 10-szeres Grammy-díjas énekesnő ötödik albumát (aminek 1989 a címe) 1,3 millió példányban adták el tavaly a megjelenés hetében.