A horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ante Cacic szövetségi kapitány a lehető legerősebb keretet jelölte ki a magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzésre.
Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott március 26-án, 18.00 órától a Groupama Arénában fogadja a szintén EB-résztvevő horvátokat. A horvátok szövetségi kapitánya, Ante Cacic már kijelölte azt a 20 játékost, akik pályára léphetnek az Izrael és Magyarország elleni mérkőzéseken.

A horvát szakmai stáb a jelek szerint már nem kísérletezget az EB előtt, a legnagyobb nevekből állította össze a keretet, így a Barcelona sztárja, Ivan Rakitic, a Real Madridban játszó Luka Modric és Mateo Kovacic, valamint a Juventus csatára, Mario Mandzukic is itt lesz Budapesten, de a keretben van az egyik legtehetségesebb fiatal focistának tartott, 19 éves Alen Halilovic is (aki szintén a Barcelona játékosa, most kölcsönben játszik).

A horvát keretben tizenöt légiós és öt otthon játszó futballista kapott helyet, a legtöbben, hatan az olasz élvonalban szerepelnek.

A horvát válogatott kerete:

Kapusok: Danijel Subasic (AS Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)

Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)

Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)

Támadók: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb)

A mérkőzésre érvényes, névre szóló jegyeket – szurkolói kártyával – interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában lehet megvásárolni. Szurkolói kártya nélkül két fővárosi helyszínen, a Ticket Express Bálnában és a Ticket Express Syma-csarnokban található irodáiban lehet belépőket venni (aki ezt a módját választja a belépők megvásárlásának, csak saját részre tud jegyet venni).

A klubokkal történt egyeztetéseket követően, három vidéki helyszínen vásárolhatnak szurkolói kártya nélkül jegyeket az érdeklődők a Magyarország-Horvátország felkészülési mérkőzésre. A Zalaegerszeg és a Diósgyőr, illetve a Békéscsaba jegyértékesítő helyein szerezhetik be belépőjüket a kártyával nem rendelkező szurkolók.

A mérkőzésre szóló jegyek négy árkategóriában (2500, 3500, 5000, 8000 forint) vásárolhatók meg. A VIP-szektorokba két árkategóriában, 15 ezer és 25 ezer forintért lehet jegyeket venni.

Külföldi állampolgárok (a horvátok kivételével, akik a horvát szövetségnél juthatnak belépőhöz) utalványt vásárolhatnak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, amit a mérkőzés napján a helyszínen cserélhetnek belépőre, útlevelük ellenőrzése után. A mérkőzésre megvásárolt jegyeket legkésőbb 72 órával a mérkőzés előtt lehet átíratni más nevére.

Forrás: MLSZ