A tavaszi szezonváltás alkalmával szülőként mindenképpen érdemes elgondolkodni egy új gyerekcipő beszerzésén. Nem csak az egyre növekvő kis lábacskák követelik ezt meg, hanem bizony az időjárás változása is. Nem ritka, hogy már március elején igazi májusi időnek örvendhetünk, tehát a téli lábbelik ideje garantáltan lejárt. A babaesgyerekcipo.hu rendszeresen felhívja arra a figyelmet, hogy gyerekcipő választáskor a megfelelő méret és a minden szempontból tetszetős kivitelezés mellett a sarok és a boka rész egészséges kialakítására is ajánlott törekedni.
E tekintetben a szakemberek a supinált talpú cipőket ajánlják, amelyek aktívan hozzájárulnak a gyerkőcök lábainak egészséges fejlődéséhez.

Miért javasolt a supinált gyerekcipő?

A supinált kifejezéssel a játszótéren vagy az orvosnál történő várakozás alkalmával sok szülő találkozik. Előfordul, hogy kifejezetten az orvos is javasolni szokta, hogy a gyerekcipő választáskor ezt a típust részesítsük előnyben. De miről is van szó tulajdonképpen esetében? Mennyivel tud többet egy supinált talpú gyerekcipő, mint bármelyik másik, hagyományos fajta? A supinált gyerekcipő döntött sarokkal rendelkezik, vagyis a sarok belső oldala magasabb, és kifelé lejt. A bokánál megerősített kéreg gondoskodik arról, hogy megfelelő megtámasztást kapjanak a kis lábacskák. Mindezek a sajátosságok elősegítik, hogy a kicsik lába egészségesen fejlődjön.

Természetesen az is nagyon fontos, hogy a gyerkőc néha egyenetlen talajon mezítláb közlekedjen, mivel ez elősegíti a talpak folyamatos tornáztatását. Ezt egyébként a cipőgyártó cégek is szem előtt tartják, és úgy alakítják ki a lábbelik talprészét, hogy azok ennél fogva automatikusan rákényszerítsék a gyermek lábait a tornáztatásra. Mivel a kicsik a nap jelentős részét cipőben töltik, így korántsem mindegy, hogy milyen fajtára esik a választás.

Mennyire drágák a supinált lábbelik?

A gyermeknevelés rengeteg kiadással jár már az első években is. Nem véletlen tehát, hogy szülőként a legtöbben szeretnék minél olcsóbban megoldani a tavaszi szezonban is a gyerekcipő beszerzését. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy le kellene mondani a kimagasló minőségről. A supinált gyerekcipők gyártóinak sem érdeke, hogy megfizethetetlen termékekkel legyenek jelen a piacon, igyekeznek tehát úgy alakítani az árakat, hogy az bárki számára elérhető legyen.

Nem csak kényelmesek, de divatosak is!

Ha cipővásárlásról van szó, akkor a kényelem elsődleges szempontnak szokott számítani. Korosztálytól és nemtől függetlenül fontos azonban, hogy milyen megjelenéssel bír az adott lábbeli, és mennyire egyszerű azt használni. A tépőzáras megoldás bármelyik gyerkőc számára ideálisnak bizonyul, a természetes belső talprész pedig arról gondoskodik, hogy az apró lábacskák a játék hevében se izzadjanak bele a cipellőkbe.

Legyen szó akár supinált tapaszi gyerekcipő választékról, akár a nyaranta használatos szandálokról, érdemes olyan típusok mellett letenni a voksot, melyek bőrből készültek. Ez garanciát jelent az időtálló minőségre és arra, hogy a viselet garantáltan kényelmes, s főként egészséges lesz.

Megbízható minőség hazai gyártóktól

A piaci kínálatban számos olyan tavaszi gyerekcipő megtalálható, melyek hazai gyártóktól kerülnek az üzletekbe. Ennek köszönhetően az árak kétségtelenül elérhetőek, de egy minőségi darabbal a megjelenés is tökéletessé varázsolható. Az átmeneti cipőknek egyébként is komoly követelményeknek kell megfelelniük, ugyanis a tavaszi hónapokban esténként már hűvösebb van, és esőre is gyakrabban lehet számítani, mint a nyári időszakban. A szabadban töltött időben tehát olyan gyerekcipő viselése válik szükségessé, amely nem túl meleg, de ugyanakkor megfelelő védelmet is biztosít a megfázással szemben.