Az Idomeninél feltorlódott migránsok sokan hitehagyottan indulnak vissza Görögország belseje felé, ám ők nem azért fordulnak vissza, hogy hazamenjek, hanem azért, hogy Görögországból átjussanak Bulgáriába és onnan Románián és Magyarországon keresztül Nyugat-Európába.
A görög média arról számol be, hogy a szigetekről Pireuszba érkező bevándorlók már tudnak a Nyugat-Balkáni határzárakról ezért már meg sem próbálnak Macedónia felé menni inkább a bolgár határ felé indulnak el ők is.

A bolgár-görög határon jelenleg még nincs műszaki akadály, ami útját állná a migránsoknak, csak a bolgár katonaság áll ellent az embertömegnek. A bolgár belügyminiszter délután bejelentette, hogy amennyiben erősödik a nyomás készek megépíteni a teljes határszakaszra egy négy méter magas kerítést. Bulgáriának közben Ausztria repülőgépeket és helikoptereket ajánlott fel a határvédelemhez.

Az M1 helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy egy 42 fős migránscsoportot fogtak el a bolgár határvédelmi erők a török határon, ami azt mutatja, hogy a veszélyes vízi átkelés helyett a migránsok Görögország kihagyásával megpróbálnak egyből Bulgáriába jutni.