A nem megfelelő korhatár-besorolás miatt eljárás indul a TV2 és a Class FM ellen, az RTL-t túl hangos reklámok miatt büntette a Médiatanács - írta az mmonline.
Ezekben az ügyekben hoztak döntést: - Az RTL Klubon a tavalyi utolsó negyedévben négy alkalommal közzétett, a környező műsorszámokhoz képest túl hangos tévéreklámok miatt 280 ezer forint bírságot szabott ki a televízió szolgáltatójára.

- Eljárás indul a Class FM Morning Show-jának január 11-ei adása kapcsán a műsorszám túl enyhe korhatár-besorolása miatt. „A rádiós beszélgetés pedig a 16 éven aluliak többsége számára félreérthetően, aggályos kontextusban dolgozta fel a szexualitás, illetve a homoszexualitás témáját, illetve pozitív, humoros színben tüntette fel az alkohol- és drogfogyasztást, emellett a műsorszámban durva trágárság is helyet kapott.” - írta közleményében a médiatanács.

- Szintén eljárás indul a TV2-n tavaly december 29-én vetített Komancsok holdja című háromrészes westernsorozat egy epizódja ellen, ami nemi erőszakot, gyilkosságot és más véres jeleneteket is tartalmazott, így 16 éven aluliaknak nem ajánlott jelzéssel kerülhetett volna adásba.