Feltörte Donald Trump telefonjának hangpostáját az Anonymous hackercsoport - írta meg az Independent. A lehallgatott üzenetekben a baloldali sajtó több vezető személyisége nyílvánít neki köszönetet a támogatásáért.
A politikust dicsérő, és a róla áradozó üzenetek ugyan nem teljesen biztos, hogy valódiak, ám úgy vélik, eredetinek látszanak. A feltevést már önmagában megalapozhatja, hogy az Anonymous már decemberben hadat üzent a republikánus elnökjelöltnek, amiért azt ígérte, hogy a muszlimok nem léphetnek majd be az USA területére.

A Trump hangpostáján található felvételeken az MSNBC riporterei, Mika Brezinski és Joe Scarborough is hálálkodik neki egy kótákonysági esemény miatt. Utóbbi azt mondja: "Annyira hálásak vagyunk mindenért, Donald, csak fel akarjuk hívni Önt, és elmondani, milyen sokat jelentett ez nekünk."

Az egyik februári MSNBC-interjúról egy olyan felvétel szivárgott ki, amelyen Trump arra kéri a tévéseket, hogy "jó fényben tűnjünk fel" vagy hogy "ne kérdezzenek túl nehezeket", amikor Brezinski megkérdezi, hogy szót ejthet-e a bevándorlási politikájáról.

A szintén MSNBC-nél dolgozó Tamron Hall az egyik üzenetben azt meséli el, hogy vesz egy Gucci-ruhát, ami 3000 dollárba kerül, de felhasználja a politikusnak járó kedvezményt, mert így olcsóbban jut hozzá.

Trump a liberális médiát többször hazugnak és gyomorforgatónak nevezte, elhatárolódott tőle. Épp ezért felettébb kínosak számára a kiszivárgott felvételek.