Van kapcsolat a radikális, nyíltan szélsőséges nézeteket valló Betyársereg és a Jobbik között. Ezt maga a Jobbik elnöke ismerte el korábban. A Betyársereg vezetője pedig közben azt nyilatkozta, hogy a szervezetbe sem cigányok, sem zsidók nem léphetnek be.
Nem léphet be – a magát nyíltan radikálisnak szervezetnek nevező – Betyárseregbe sem zsidó, sem pedig cigány. Ezt maga a szervezet vezetője mondta mosolyogva az N1tv nevű internetes oldalnak.


A Betyársereg, bár nem hivatalos, de szoros kapcsolatban van a Jobbikkal. Ezt maga a Jobbik elnöke ismerte el a szélsőséges szervezet honlapjának adott interjújában. Vona Gábortól azt kérdezték, hogy „milyen a kapcsolata a pártnak, és milyen Betyárseregnek”, Erre Vona azt felelte:

a két szervezet között nincs formális kötődés, de ez nem akadályozza meg azt, hogy a tagok között létezzen informális vagy akár baráti kapcsolat, hiszen a nemzeti oldal – sajnos – nem olyan nagy család. Sokan csapódnak, csapódtak hozzá, de azért a régi arcok szinte szagról ismerik már egymást. Nekem is vannak betyár barátaim, és azt is vállalom, hogy Zsolttal, a vezetőtökkel is jóban vagyok.

Hogy Vona Gábor jóban van a Betyársereg vezetőjével, Tyirtyán Zsolttal, arról több fotó is árulkodik. Ezen például egymást ölelik.
De nem csak a radikális szervezet vezetőjével, hanem több tagjával is jóban van. És ez nem csak a fentebb idézett interjúból, hanem ebből a fotóból is kiderül.
Tyirityán az Indexnek korábban azt is mondta: a Jobbik és a Betyársereg 2009-ben együttműködési megállapodást kötött, de ez csak annyit jelent, hogy támogatják egymást, részt veszünk egymás rendezvényein.

De nem csak a párt vezetője áll kapcsolatban a Betyársereggel. A Jobbik alelnöke korábban egyenesen azt mondta, hogy "sajnos, lavírozni kell a szélesebb rétegek megszólítása érdekében a fogalmazáson, bizonyos dolgok megfogalmazásában vigyázunk arra, hogy ne sértsünk meg adott esetben egy csoportot".

Sneider Tamás - aki az Országgyűlés egyik alelnöke - azt is mondta korábban egy szekszárdi fórumon, hogy tudomásul kell venni, kell egy munkamegosztás:

Azért jó, hogy van egy Betyársereg, azért jó, hogy van a Hatvannégy Vármegye, mert ők megtehetik azt, amit én nem tehetek meg bent a parlamentben, mert nekem arra kell figyelnem, hogy az egyszerű helyi polgár is, akiben mondjuk semmi nemzeti érzés nincsen, mégis azt mondja, hogy szimpatikus ez a Jobbik, rá fogok szavazni. Nem könnyű dolog.

A Vigyázó blog korábban erről egy hangfelvételt is közzétett. Ezen a fentiek mellett Sneider a helyi Jobbik-aktivistákkal és a Betyársereg tagjaival beszélgetett. Ott többek között arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy személyi titkára, Dér Zsolt áttért a muszlim hitre. Erre ő azt felelte, hogy ez őt nem zavarja. „Áttért muzulmán hitre, hát szíve joga. Sokkal jobb, mintha zsidó hitre tért volna át” – mondta.

Ott egyébként Sneider azt is megerősítette, hogy stratégiai szövetség van a Jobbik és a Betyársereg közt.